هیاتوزیران دستورالعمل بسته حمایت غذایی را صادر کرد. در این دستورالعمل ۵/۷میلیوننفر مشمول دریافت این بسته هستند که ۱۰ قلم کالا در آن گنجانده شده است. نکته جالب این دستورالعمل حق انتخابی است که برای مشمولان بسته حمایت غذایی در نظر گرفته شده است.
به گزارش “عسلویه نیوز” بر اساس یکی از بندهای دستورالعمل اخیر، دریافتکنندگان بسته حمایت غذایی میتوانند بهجای دریافت کالا با کسر ۲۰درصد از ارزش ریالی بسته حمایت غذایی، پول نقد دریافت کنند.
اعطای پول نقد بهجای بسته حمایت غذایی دقیقا مشابه پرداخت یارانه نقدی است که کارشناسان معتقدند رفتاری تورمی است. اما از آنجایی که رقم پرداختی عدد درشتی نیست در تورم اثرگذار نخواهد بود. این سبد ابداع دولت یازدهم نیست و دولتهای پس از انقلاب همواره در مقاطعی از سال مانند عید نوروز و ماه مبارک رمضان برخی اقلام خوراکی را به افراد تحت پوشش خود اعطا میکردند و حالا دولت با تصویب مصوبهای این اقدام را آشکار کرد. ضمن اینکه این اولینباری است که معادل ریالی چنین سبدهایی به صورت نقد پرداخت میشود، در گذشته چنین امکانی بههیچوجه وجود نداشت.
۱۰ قلم کالا
دستورالعمل اقلام بسته حمایت غذایی برای مرحله اول شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخممرغ، برنج، ماکارونی، حبوب، لبنیات، روغن مایع، رب و خرما از سوی معاون اول رییسجمهور برای اجرا ابلاغ شد.
بسته حمایت غذایی در سال ۱۳۹۳ به مستمریبگیران و پشتنوبتیهای سازمانهای حمایتی (کمیته امداد امامخمینی(ره) و سازمان بهزیستی) تعلق میگیرد که با ضوابط تعیینشده از طرف وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی (مانند نوع خدمات دریافتی از سازمانهای حمایتی، رتبهبندی استحقاق افراد و خانوارها بر اساس شاخصهای موجود در سازمانها) حایز شرایط برای دریافت بسته حمایت غذایی تشخیص داده میشوند.
زمانبندی شناسایی افراد مشمول
همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شد ظرف یکماه برنامه شناسایی افراد مشمول در مراحل بعدی توزیع بسته حمایت غذایی را به ستاد هدفمندی یارانهها ارایه کند. سازمان هدفمندی یارانهها، مرکز آمار ایران و سازمان فناوری اطلاعات ایران هم موظف شدند با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ظرف یکماه برای شناسایی اقتصادی خانوارها با استفاده از بانک اطلاعاتی موجود (از جمله اطلاعات درآمدی خانوارها در بازههای کمتراز ششمیلیونریال و بین شش تا ۱۰میلیونریال) اقدام کنند.
شیوه توزیع سبد غذایی
سازوکار تامین و چگونگی توزیع بسته حمایت غذایی هم با مسوولیت و نظارت وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی و همکاری وزارتخانههای مربوط از طریق عاملان توزیع منتخب، فروشگاههای زنجیرهای و اتحادیههای تعاونی با گستره توزیع سراسری مناسب صورت میگیرد.
وظیفه بانک مرکزی
برای دریافت اقلام بسته حمایت غذایی هم از کارتهای متصل به حسابهای بانکی که نزد سازمان هدفمندی یارانهها موجود است، استفاده خواهد شد. اعتبار کارتهای بانکی نیز باید به گونهای تعریف شود که محدودیتی برای مشمولان در انتخاب فروشگاه توزیعکننده مجاز وجود نداشته باشد.
بانکمرکزی هم با همکاری شبکه بانکی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران موظف شد نسبت به کدگذاری کالا طبق فهرست اعلامشده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روی کارتهای بانکی اقدام کند.
اعتبار ریالی بستههای غذایی
در این دستورالعمل اعتبار ریالی برای خانوار تکنفره در هر مرحله از توزیع بسته حمایت غذایی، ۳۰۰هزارریال، خانوار دونفره ۶۰۰هزارریال و خانوارهای بیش از دونفر به ازای هر نفر اضافی یکصدهزارریال و در هر خانوار حداکثر یکمیلیونو۲۰۰هزار ریال تعیین شده است.
بر اساس این دستورالعمل معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری مطابق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بر اساس مصوبات ستاد هدفمندی یارانهها اعتبار مورد نیاز بسته حمایت غذایی را اختصاص خواهد داد.
محدوده زمانی دریافت بسته غذایی
همچنین محدوده زمانی دریافت بسته غذایی، حداکثر چهارماه پس از اعلام هر مرحله است. در این دستورالعمل وظیفه هرگونه اطلاعرسانی در خصوص بسته حمایت غذایی صرفا برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گذاشته شده است. دستگاههای اجرایی نیز موظفند اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی و اقدام هدفمند بسته حمایت غذایی را در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهند.
توزیع شیر رایگان در مدارس
همچنین در راستای اجرای سیاست دولت در توزیع شیر رایگان در مدارس، در طول سال تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۳ برای دانشآموزان مقطع ابتدایی و دوره اول متوسطه، حداقل ۷۰ نوبت شیر با تخصیص حداقل مبلغ سههزارمیلیاردریال از محل منابع حمایت غذایی تامین شود./سوک
نظرات کاربران