بازتاب گسترده پرتاب ماهواره ایرانی رصد در رسانه‌های خارجی
تاريخ ارسال خبر : 16 ژوئن 2011 | ساعت 17:18 | کد خبر: 5339 | sv286 | چاپ این مطلب

همزمان با میلاد مبارک حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) جدیدترین ماهواره ساخت جمهوری اسلامی ایران با نام “رصد ” با حضور سردار وحیدی وزیر دفاع پرتاب و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.

بر همین اساس رسانه‌های خارجی به بازتاب خبر قرار گرفتن موفقیت آمیز ماهواره رصد در مدار زمین پرداختند.

خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد ایران با موفقیت ماهواره خود را به فضا پرتاب کرد.

این خبرگزاری غربی به نقل از رسانه‌های ایران همچنین اعلام کرد که ماهواره رصد توسط موشک ماهواره‌بر سفیر به فضا پرتاب شده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نیز در گزارشی با اشاره به در مدار زمین قرار گرفتن ماهواره رصد نوشت: این دومین بلند است که ایران ماهواره خود را با موشک به فضا پرتاب کرده است.

بوستون گلوب دیگر روزنامه آمریکایی بود که به بازتاب خبر ماهواره رصد پرداخت.

این نشریه آمریکایی همچنین به نقل از “چارلز پی ویک ” کارشناس موشک‌های ایران در گروهی پژوهشی در الکساندریا ویرجینیا نوشت: این گام قابل توجهی برای ایرانیان است.

خبرگزاری انگلیسی رویترز نیز در گزارشی اعلام کرد ایران دومین ماهواره ساخت داخل را با موفقیت در مدار زمین قرار داده است.

پایگاه شبکه خبری بی بی سی دیگر رسانه خارجی بود که در مدار زمین قرار گرفتن ماهواره رصد را گزارش کرد و نوشت ایران یک ماهواره تصویربرداری ساخت داخل را به فضا پرتاب کرده و در مدار زمین قرار داده است.

بی بی سی ادامه داد: براساس این گزارش ها، ماهواره رصد هم مانند ماهواره ملی امید، به طور کامل در داخل کشور طراحی و ساخته شده است. ماهواره امید در سال ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد.

سی ان ان عربی نیز در گزارشی اعلام کرد که ایران دومین ماهواره خود را با موفقیت در مدار زمین قرار داد.

روزنامه مصری الشروق دیگر رسانه عرب زبان بود که به بازتاب قرار گرفتن موفقیت آمیز ماهواره رصد ایران در مدار زمین پرداخت.

پایگاه خبری شبکه روسیا الیوم نیز نوشت ایران ماهواره‌ای را به فضا فرستاد که کل مراحل طراحی،‌ ساخت و آزمایش آن در داخل این کشور صورت گرفته است.

النشره دیگر رسانه عرب زبان بود که به بازتاب خبر ماهواره ایرانی پرداخت و تاکید کرد ایران ماهواره‌ دیگری به نام “رصد را در مدار زمین قرار داد.

“رصد ” نخستین ماهواره تصویربرداری ایران است که تمامی مراحل طراحی، ساخت، تجمیع، تست و آماده‌سازی آن در داخل کشور و توسط متخصصان داخلی صورت گرفته است.

برقراری ارتباط با ایستگاههای زمینی، تصویربرداری از زمین و ارسال تصاویر به همراه اطلاعات تله‌متری به ایستگاههای زمینی از مهم‌ترین مأموریت‌های این ماهواره است.

توپولوژی و ساخت ایستگاههای زمینی ماهواره “رصد ” به گونه‌ای طراحی شده که بیشترین دسترسی به ماهواره را جهت دریافت اطلاعات و ارسال فرامین کنترل فراهم کرده باشد.

بنابراین گزارش، اغلب زیرسیستم‌های اصلی یک ماهواره بزرگ در “رصد ” وجود دارد که از جمله می‌توان به سیستم‌های مدیریت توان، پانل‌های خورشیدی، کنترل وضعیت، محموله اکتیکی، GPS، مدیریت داده و فرامین روی بورد، گیرنده و فرستنده روی بورد، فرستنده رنجینگ و کنترل دما اشاره کرد.

“رصد ” ۱۵٫۳ کیلوگرم وزن داشته که برای تزریق در مداری با ارتفاع ۲۶۰ کیلومتر طراحی شده است و می‌تواند در هر شبانه روز ۱۵ بار به دور زمین بچرخد.

این دومین ماهواره‌بر ساخت جمهوری اسلامی ایران است که می‌تواند میکروماهواره ۱۶ کیلوگرمی را تا ارتفاع ۲۶۰ کیلومتر از سطح زمین قرار دهد. طول این ماهواره‌بر ۲۲ متر، قطر آن ۱٫۲۵ و وزن آن ۲۶ تن است.

عملیات موتور اول و جدایش آن، عملیات موتور دوم، خارج شدن ماهواره‌بر از جو غلیظ، رسیدن به سرعت مورد نظر و جدایش ماهواره از ماهواره‌بر مراحلی بودند که در این پرتاب با موفقیت انجام شد.

چهار ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله‌متری و فرمان، ایستگاه مرکزی و ایستگاه متحرک، عملیات رهگیری، هدایت و کنترل و دریافت اطلاعات از ماهواره‌بر سفیر “رصد ” را برعهده دارند که آنها نیز با موفقیت عملیات خود را انجام داده و به کار خود ادامه می‌دهند.


نظرات کاربران 

ارسال یک پاسخ